Club Competities

Op de vereniging kennen we een club competitie die bestaat uit 4 open clubwedstrijden, hiervan zijn twee wedstrijden op de zondag en twee wedstrijden op een zaterdag in het zomerseizoen (avondwedstrijden). Voor de kalender kan er gekeken worden bij de “Agenda“.

De kosten om mee te doen met een open clubwedstrijd is € 2,50 als je begunstiger bent van de vereniging.
Als je geen begunstiger van de vereniging bent zijn de kosten € 10,00 (extra klasse kost € 2,50). Als gastrijder doe je mee voor de dagprijs maar natuurlijk niet voor het clubkampioenschap.
Bij “Reglementen” vind je de benodigde reglementen.
Er wordt tijdens de wedstrijden de laatste jaren alleen nog met electro gereden.

Voor de electro kennen we in 2024 de volgende klassen (hiervoor wordt een clubkampioenschap uitgeschreven):
– Fighter Buggy
– Mini
– Tourwagen Stock 13,5T
– Formule 1

Daarnaast kan er in 2024 ook gereden worden in de bekende Tamiya klassen (ook hiervoor wordt een clubkampioenschap uitgeschreven):
– Top Stock
– Euro TW

Tijdens een wedstrijddag mag je maximaal in 2 klassen deelnemen, je zorgt ten alle tijden voor een baaninzet als je zelf niet kan inzetten.
Op een wedstrijddag zullen er 2 heats verreden worden en 3 finales. Alle drie de finales tellen mee voor de dag uitslag.
Voor het seizoen 2024 kennen we geen schrap resultaat.

Mochten er andere klassen gewenst zijn dan kunnen we deze (bij voldoende deelname) toevoegen.
De vereniging kent hiervoor de volgende electro klassen:
– Fronti 17,5T
– Pan car klasse
– Pro-10
– Modified

Voor de brandstof kennen we twee klassen:
– 1:10 Pull start klasse
– 1:10 Pro klasse

Daarnaast zijn natuurlijk ook alle andere Tamiya klassen mogelijk (waarbij we dan daarvoor de Tamiya reglementen zullen aanhouden).
Het toevoegen van andere klassen (en het eventueel uitschrijven van een clubkampioenschap in deze klassen) wordt  ten alle tijden door het bestuur en wedstrijdleiding besloten.

Belangrijk: de deelnemers dienen zich op de wedstrijddag te melden voor negen uur bij de wedstrijdleiding. Dit om ervoor te zorgen dat we op tijd met de eerste heat kunnen beginnen (normaliter om 10:00 uur).
Inschrijven kan tot vrijdag 20:00 uur voorafgaand aan de wedstrijddag en gaat via MyRCM.